Ruben Steinum


 

RUBEN STEINUM

Caduceus Tweak

8.6 - 17.6.17 / Åpning  Torsdag 8.6.17 at 19:00

---

 

ELEPHANT KUNSTHALL er stolt av å presentere nye verk av den Oslo baserte kunstneren Ruben Steinum.

 

***

 

Caduceus Tweak er en popkunst-utstilling om handel og helse.

 

Caduceus, eller merkurstav som den også er kjent som, er et symbol for handel bestående av en stav med vinger som er omslynget av to slager. Asklepiosstaven er et lignende symbol, en stav omslynget av én slange, og er et symbol knyttet til helse som ofte blir brukt av apotekere og leger. Den utseendemessige likheten mellom disse to symbolene er mest sannsynligvis hovedårsaken til at det amerikanske forsvaret sin sanitets avdeling i 1902 begynte å bruke en merkurstav som sitt offisielle emblem. Dette ført igjen til en utbredt misforståelse og feilaktigbruk av symbolet. Handel og helse – om hverandre.

Denne anekdotiske historien er ment for å sette i gang assosiasjonene på et forsiktig men retningsgivende vis nå som du er på vei inn i en utstilling med snublende logikk. Innforståtte identitets markører og sosiale koder veves sammen med kunstnerens dype kjennskap til den chille middelklassens hobby og rekreasjons vaner.

All kunst er utviklet for å skape den perfekte utstilling, og kunstverkene er spesielt utviklet for å gi deg støtte gjennom livets ulike utfordringer. Alle verkene er spesielt utviklet i tråd med læren om Ayurveda - for nytelse og for velvære. Rubens kunstneriske praksis er bygd på kunnskap av høyest mulig kvalitet, og den mesterlige blandingen av materialer er utført i henhold til samtidskunstens idealer. Dette gjør kunsten unik. Alle elementene i verkene og tekstene er 100 % sporbare, praksis og teori utviklet, og de benytter kun de beste delene av de tilgjengelige kunstmaterialene i verkstilblivelsen. Dette gir de beste erfaringene livet kan by på, samt potente kunstverk. I tillegg til at all kunst er sertifisert Fair for Life.

 

 

Ruben Steinum (f. 1984, Oslo, Norge) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, hvor han fullførte sin BFA i 2011. Steinum arbeider hovedsakelig med objektbasert-skulptur og fotografi. Felles for hans arbeider er en interesse for det popkulturelle, det hverdagslige og spørsmål knyttet til identitet. Dette kommer blant annet til syne i verkene gjennom bruk av kommersielle objekter, appropriasjon av merkevarer og forholdet mellom kunstverket og tittelen.

I tillegg til sitt kunstneriske virke er Steinum nestleder i Unge Kunstneres Samfund (UKS) og styremedlem i Norske Billedkunstnere (NBK)

 

 

 

 

åpent:

fre(09.6) - lørdag(10.6) 12 - 16

fre(16.6) - lørdag(17.6) 12 - 16

 

eller etter avtale.

 

 

 

Wieses Gate 4, 2615 Lillehammer // post@elephant-kunsthall.no // www.elephant-kunsthall.no // t .91704802