Mikael Øye Hegnar
Nå Nå Nå

Mikael Øye Hegnar

14.05-05.06.2022

åpning 14.05 kl 13-17:00Elephant Kunsthall presenterer Nå Nå NÅ en utstilling med nye arbeider av Mikael Øye Hegnar. Utstillingen står fra 15 mai til 5 juni.


Utstillingen består av en serie monotypitrykk laget i løpet av de siste tre årene i Hegnar sitt atelieret på Lilleborg i Oslo.

 

Hegnar har her latt seg inspirere av omgivelsene på Lilleborg med sin særegne arkitektur i det som en gang var en linoljefabriakk langs Akerselva. I dag er bygget drevet av Irma Salo Jæger og hennes engasjement for de gamle malerteknikkene fresko og mosaikk.

 

Hegnar har under sitt opphold fordypet seg i malerteknikken enkaustikk. Enkaustikk kan oversettes til «å brenne sammen» og henviser til teknikkens fremgangsmåte, der varme er en sentral del. Smeltet bivoks tilsettes råpigmenter og påføres et underlag. Voksen kan så føres tilbake til flytende tilstand ved å påføres varme, noe som gir muligheten for videre bearbeidelse av den.

 

Med dette som utgangspunkt har Hegnar eksperimentert med forskjellige fremgangsmåter og teknikker for å lage sine trykk.


Mikael Øye Hegnar (f. 1984). Bor og arbeider i Oslo. Seneste utstillinger inkluderer blant annet:”Hardt i Malinga”, Kösk, Oslo. “On Graftage”, 1857, Oslo. "Garderoben", Kristiansand Kunsthall. "MNikael ∞ benspenn", Kunstnerforbundet, Oslo; "Tegnebiennalen 2016, Skissen", LNM, Oslo; “Neolithic Graffiti”, QB Gallery, Oslo; “Blotto“ Galleri BOA, Oslo; “Øy”, Elephant Kunsthall, Lillehammer, Norway.  


Elephant er støttet av Innlandet Fylkeskommune og Gunnar Bjerkes Kulturfond