Ingrid Toogood

INGRID TOOGOOD


BRIST


29.05-10.06.18 / åpning Tirsdag 29.05.18 / 18.00 - 21.00


---


ELEPHANT KUNSTHALL er stolt av å presentere nye arbeider av den stavangerbaserte kunstneren Ingrid Toogood.
Toogoods utstilling Brist ved Elephant Kunsthall består av nye malerier, tegninger og skulptur. Til utstillingen har hun laget et stedsspesifikt verk som fyller rommet fra tak til gulv.


Utstillingens tittel Brist refererer til en revne i overflaten, både i bokstavelig og overført betydning. Brist som en rift i virkeligheten - et hull i tilværelsen. Ingrid Toogood tar opp spørsmål knyttet til det å lengte etter noe eller noen, og ser på mellomrommet mellom det indre og det ytre, overflate og bakgrunn.


- Samuel Beckett skriver litteratur som forvirrer. Toogoods malerier forvirrer meg på samme måte. Forvirringen, illusjonen som brister og det optiske bedraget er et varemerke for Toogood som har arbeidet med iscenesettelse, kulisser, fargekontraster, speil og skygger helt siden hun gikk ut av Kunsthøgskolen i Oslo i 2002. I de senere årene har Toogood rendyrket mindre det figurative og symbolske og mer det abstrakte og poetiske. I likhet med Beckett lager Toogood verk det er vanskelig å få grep om og umulig å skrive om. Likevel er det verdt sin streben da de påkaller sterke følelser og tankevekkende refleksjoner omkring kunstens vesen.
Av Karen Anne Okstad, litteraturviterIngrid Toogood er utdannet ved Institutt for farge, Kunsthøyskolen i Oslo (2002). Hun har hatt separatutstillinger ved blant annet Kristiansand kunsthall (2015), Soft galleri (2013) og Tromsø kunstforening (2011). I tillegg har hun deltatt på flere gruppeutstillinger ved blant annet Stavanger kunstmuseum (2015), Sogn- og fjordane kunstmuseum (2015), Høstutstillingen (2017) og Vestlandsutstillingen (2017). Hennes arbeider er representert i samlingene til blant annet Stavanger kunstmuseum, St.Olavs Hospital i Trondheim, Universitetet i Oslo, Haugesund billedgalleri, og Statoil.


--


Utstillingenåpnes under Norsk Litteraturfestival, hvor Elephant er offisiell scene. Se eget program


Utstillingen står åpen under hele Litteraturfestivalen, eller etter avtale.

www.elephant-kunsthall.no / Wiesesgate 4, 2609 Lillehammer / post@elephant-kunsthall.no

Utstillingen er støttet av: